Çelik Sektörümüzün Sosyal Sorumluluk Projeleri Gurur Veriyor Tarih: 10 April 2017

0 Paylaşımlar

Çelik sektörümüz 2000-2012 yılları arasındaki dönemde, kapasitesini 19,8 milyon tondan 49 milyon tona, üretimini 14,3 milyon tondan 35,2 milyon tona, ihracatını ise 2,3 milyar dolardan 20,3 milyar dolara çıkararak, Türk ekonomisine ve cari işlem açığının kapatılmasına önemli katkı sağlamış bulunuyor.

Her ne kadar 2012 sonrasında dünya çelik piyasalarında ağırlığını arttıran dampingli ürün ihracatı sebebiyle gerileme içine girmiş olsa da, 2016 yılından itibaren yeniden, üretim ve ihracatı ile ekonomiye olan katkısını arttırmaya başlayan Çelik sektörümüz, Türkiye’ye sosyal ve kültürel alanlarda da katkı vermeye devam ediyor.

Sektörümüzün lider çelik üreticilerinden İçdaş’ın, Çanakkale’de yer alan dört büyük arkeolojik merkeze yaptığı sponsorluk kapsamında yürüttüğü, Türkiye’de pek çok kazı alanına örnek teşkil eden ve öğrencilerin kültürel mirasa olan farkındalığının arttırılması  amacıyla hayata geçirilen “Minik Arkeologlar Uygulaması”nın, geçmişin gün yüzüne çıkarılması ve kültürel mirasın topluma kazandırılarak, tarihe tanıklık edilmesi perspektifiyle TİSK’in geleneksel Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödüllerinden “Etkililik Ödülü”ne lâyık görülmesi, sektörümüzün sosyal sorumluluk bilinci ile çocuk ve gençlerimize verdiği önemin güzel bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Yaklaşık 13 yıldır, çocuklarımızın ve gençlerimizin, birçok dalda spor alışkanlığını kazanmalarında, kendilerine güvenen, sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinde çok önemli bir rol oynayan ve pek çok müsabakadan başarılı derece, madalya ve kupalarla ayrılan İçdaş Spor  Kulübü, son olarak yelken, yüzme ve basketbol müsabakalarında elde ettiği üstün başarılarla adından söz ettiriyor.

Kardemir’in ve Karabük’ün kuruluşunun 80. Yıldönümü vesilesi ile 3 Nisan 2017 tarihinde, Kardemir’in temelini attığı İmam Hatip Lisesi Kompleksi ve Yüksek İstişare Konseyi Üyemiz Sayın Kamil Güleç tarafından Karabük Üniversitesi’nde yaptırılan ve açılışı gerçekleştirilen, sahip olduğu çağdaş imkânlarla, Karabük Üniversitesi’nin bilimsel  kapasitesine çarpan katsayısı çok yüksek bir katkı sağlayacağı değerlendirilen görkemli Kâmil Güleç Kütüphanesi, bu katkının müşahhas örneklerini sunuyor.

Benzer şekilde Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Fuat Tosyalı’ya 30 Mart tarihinde, Türkiye’ye ve bölge ekonomisine sağladığı değer ve sosyal, kültürel ve bilimsel konulara olan katkılarından dolayı, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi tarafından Fahri Doktora ünvanı tevdi edilmesi gurur veriyor.

Ödül töreninde, Osmaniye Valisi Kerem Al’ın, güzel bir coğrafyada yaşadığımızı ve bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli olduğunu dile getirerek, “Güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmanın yolu, kalkınmadan, istihdamdan geçer. Bunu sağlayacak aktörler, artık devlet değil, iş adamlarımızdır. Bu iş adamlarından birini bugün burada ödüllendiriyoruz. İltifat görmeyen marifet zayidir. Bu fahri doktora ünvanıyla, Fuat Bey’in omuzlarına daha fazla sorumluluk yüklüyoruz. Ama bunun da altından kalkacağından hiç şüphem yok” şeklinde konuşması, sektörün ülke kalkınmasına yönelik çabalarının doğru algılandığını gösteriyor.

Çelik sektörümüz, Türk ekonomisine, eğitimine, sosyal ve kültürel hayatına, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da çok yönlü katkı verme heyecan ve birikimine sahip bulunuyor.

Twitter
LinkedIn